Wij zijn sinds januari 2017 bij Erkend Duurzaam aangesloten en hebben net ons certificaat weer behaald voor 2018! Aangezien wij graag aan duurzaamheid willen bijdragen, zijn wij op zoek gegaan naar manieren hoe je dat kan doen. Een voorbeeld daarvan is door in het verkeer bewuster te rijden voor veiligheid en milieu. 

goed voor de portomoneeHoe doe je dat milieubewust rijden? Opties zijn natuurlijk een elektrische auto, maar dit is vaak niet de goedkoopste. Het fietsje pakken of lopen kan natuurlijk ook, maar als dit simpelweg niet lukt qua afstand tot werk o.i.d. is de auto toch echt een must. Daarom voor u onderstaande tips voor veiliger en milieubewuster rijden en waarschijnlijk ook nog goed voor de portemonnee? Kortom drie vliegen in een klap!

  • Controleer of de bandenspanning goed is; zo rolt de auto soepeler over het asfalt, daardoor heeft de auto minder weerstand op het asfalt en verbruikt hij minder brandstof.
  • Tijdens het remmen; laat het toerental niet onnodig oplopen, beperk het terugschakelen wanneer u afremt, geef geleidelijk gas en laat de auto zoveel mogelijk uitrollen. Zo verbruikt u minder brandstof
  • Houd het toerental van uw auto laag voor vermindering van brandstofgebruik; wanneer je in de vijfde versnelling rijdt in plaats van de tweede bespaar je al zo’n 50% aan brandstof!
  • Wanneer u lang voor een stoplicht staat te wachten of bijvoorbeeld wanneer u staat te wachten om iemand op te pikken; schakel de motor uit zodra u even stilstaat. Scheelt uitlaatgassen en dus beter voor het milieu.
  • Heeft uw auto Cruise control; gebruik hem waar het kan! Heeft u deze niet probeer dan het toerental laag te houden; cruise control of een laag toerental zorgen voor een constante snelheid dat leidt tot minder gas geven en remmen. Uw auto heeft hierdoor minder brandstof nodig.
  • Uw auto stationair warm laten draaien als het koud is of heeft gevroren is helaas toch niet zo’n goed idee…. Het kost veel vermogen en is slecht voor uw auto omdat er meer benzine door de auto wordt gepompt. De beste tip om uw auto ijsvrij te houden is om de ramen af te dekken. Vindt u dit toch teveel werk maar wilt u toch milieubewust bezig zijn, er zijn milieuvriendelijke sprays te koop.

We hopen dat u wat heeft aan tips, zodat we samen een leefbare wereld achterlaten voor de volgende generaties.