Bij schade aan uw voertuig

Hoe meld ik schade aan mijn voertuig?

Allereerst stelt u uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte van de schade.
Meld de schade bij Koelwijn Autoschade en maak een afspraak. Wij regelen vervolgens de financiële afhandeling met uw verzekeringsmaatschappij.

Hoe kan ik schade verhalen?

Via uw verzekeraar. Zodra de schade succesvol is verhaald wordt er door ons een afspraak met u gemaakt voor het vakkundig herstellen van uw voertuig.

Wat is het Waarborgfonds en hoe werkt het?

Dit is een fonds dat autoschade vergoedt als de schade niet verhaald kan worden. Dit is het geval bij een veroorzaker die onbekend of niet verzekerd is. Het Waarborgfonds vergoedt alleen autoschade die is veroorzaakt door motorrijtuigen en die niet bij de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker geclaimd kan worden.

Wanneer wordt mijn auto total loss verklaard?

Een onafhankelijke schade-expert beoordeelt uw schade. Koelewijn Autoschade is vanzelfsprekend aanwezig bij de beoordeling en zal altijd uw belangen voorop stellen. De schadesituatie wordt uitgelegd aan de expert. De bevindingen van de expert worden vastgelegd in een expertiserapport.

Het begrip ‘total loss’ betekent letterlijk ‘totaal verlies’. Uw voertuig kan technisch en economisch total loss worden verklaard. Bij technisch total loss heeft herstellen geen zin.
Bij economisch total loss is het schadebedrag hoger dan de auto waard is. Wij kunnen in overleg met u de auto dan evengoed reparen door tweedehands delen te gebruiken.

Welke extra service kan ik bij een schadehersteller verwachten?

Koelewijn Autoschade helpt u graag waar mogelijk. De volgende extra services worden standaard door ons geleverd:

  • Klanttevredenheid staat bovenaan
  • Haal- en brengservice
  • Vervangend vervoer of electrische leenfiets
  • 4-jaar BOVAG-garantie op de herstelwerkzaamheden

Zit er garantie op mijn herstelde voertuig?

Koelewijn Autoschade is aangesloten bij de BOVAG als totaalhersteller. Dit betekent dat wij aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Hierdoor bent u verzekerd van kwalitatief schadeherstel en vier jaar BOVAG-garantie op de uitgevoerde herstelwerkzaamheden.

Wat betekent 'eigen risico' en moet ik dit voorschieten?

Net zoals bij een zorgverzekering heeft u bij een autoverzekering te maken met een standaard eigen risico en een vrijwillig eigen risico.

Standaard eigen risico
Het standaard eigen risico is het bedrag dat u zelf betaalt bij schade aan uw voertuig. Dit bedrag wordt door uw verzekeringsmaatschappij in mindering gebracht. Dit eigen risico is verplicht en meestal niet van toepassing op WA-schade.

Vrijwillig eigen risico
Bij een vrijwillig eigen risico kiest u ervoor om een deel van de schade voor eigen rekening te nemen. Omdat uw verzekeringsmaatschappij bij schade minder hoeft uit te keren wordt uw premie lager.